Ga naar de inhoud

Skeelertrainingen

De skeelerbaan is geopend voor georganiseerde trainingen waarbij onder begeleiding van de trainers van de Warmondse IJs- en Skeelerclub getraind kan worden . Daarnaast is de skeelerbaan geopend voor vrij-skeeleren.

Het schema voor de skeelertrainingen voor de Warmondse IJs- en Skeelerclub in de zomer van 2024 ziet er als volgt uit:

Maandag: 
Jeugdtraining voor beginners en iets gevorderde beginners van 6-12 jaar – vanaf 15 april  18-15 – 19.15 uur
Dit is een training voor de beginnende en iets gevorderde beginners van ongeveer 6 tot 12 jaar (pupillen). Voor de jongste jeugd en absolute beginners ligt de focus op het  spelenderwijs vertrouwd worden op de skeelers. Voor de gevorderde beginners ligt de focus op het aanleren van de basistechniek. Als je verder vordert stroom je door naar de woensdag groep om 18:15.
Recreanten van ongeveer 15 jaar en ouder (incl. marathonrijdende masters) – vanaf 15 april19.30 – 20.30 uur
Dit is een training voor volwassenen die recreatief willen skeeleren. Zowel schaatsers die in de zomer de techniek en conditie op peil willen houden zijn welkom, als rijders die puur voor het skeeleren in de zomer komen. Er is aandacht voor het aanleren/verbeteren van de techniek,  waarbij de minimum vereiste is dat rijders zelfstandig kunnen rollen op de skeelers in een stevig wandeltempo. Ook de gevorderde jongeren vanaf ongeveer 15 jaar die recreatief wil rijden, zijn welkom op dit uur. 
  
Dinsdag: 
Wedstrijdskeeleraars (die in de winter al dan niet schaatswedstrijden rijden) – vanaf 26 maart19:00 – 20:00 uur
Dit is een training voor rijders (pupillen en junioren) die skeelerwedstrijden rijden (en in de winter wellicht ook schaatswedstrijden).  De training is gericht op het aanleren en verbeteren van de specifieke skeelertechniek, die op subtiele punten afwijkt van de schaatstechniek op het ijs.   
  
Woensdag: 
Gevorderde pupillen en junioren vanaf 12 jaar, die minder gericht zijn op het rijden van wedstrijden – vanaf 17 april18:15 – 19:15 uur
Dit is een  training voor de gevorderde pupillen en junioren vanaf ongeveer 12 jaar, die minder gericht zijn op het rijden van wedstrijden en die hun conditie en techniek willen verbeteren.  
Alle wedstrijdschaatsers van 12 jaar en ouder – vanaf 17 april19.30 – 20.30 uur
Dit is een training voor wedstrijdschaatsers (junioren en neo-senioren) vanaf ongeveer 12 jaar. Zowel de intensiteit van de training als het vaardigheidsniveau van de rijders ligt hoger en is gericht op het verder perfectioneren van de techniek.  
  
Donderdag: 
Recreanten van ongeveer 15 jaar en ouder (incl. marathonrijdende masters) – vanaf 18 april19.30 – 20.30 uur
Dit is een training voor volwassenen die recreatief willen skeeleren. Zowel schaatsers die in de zomer de techniek en conditie op peil willen houden zijn welkom, als rijders die puur voor het skeeleren in de zomer komen. Er is aandacht voor het aanleren/verbeteren van de techniek,  waarbij de minimum vereiste is dat rijders zelfstandig kunnen rollen op de skeelers in een stevig wandeltempo. Ook de gevorderde jongeren vanaf ongeveer 15 jaar die recreatief wil rijden, zijn welkom op dit uur.   
    
Zaterdag:   
Alle wedstrijdschaatsers, als 2e skeelertraining in de week – vanaf 20 april09:30 – 10:30 uur
Dit is een training voor wedstrijdschaatsers (pupillen, junioren en neo-senioren) die nog een extra keer in de week willen skeeleren.   

Geen trainingen op: 
donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag)
zondag 19 mei (1e Pinksterdag)
maandag 20 mei (2e Pinksterdag)

Alleen leden met een skeelerabonnement kunnen meedoen aan deze trainingen. Zowel kinderen als volwassenen die nog geen skeelerabonnement hebben of nog geen lid zijn van de club, kunnen een proefles aanvragen via skeelerbaan@wijc.nl

Daarnaast zal de skeelerbaan aan enkele andere trainingsgroepen verhuurd worden, die zelf onder hun eigen protocol en begeleiding van een trainer komen skeeleren op onze baan. Ook zal de baan op aanvraag beschikbaar zijn voor trainingen van topsporters, waarvoor wij speciale uren beschikbaar stellen om te trainen.

TARIEVEN

Om mee te kunnen doen met de skeelertrainingen moet je lid zijn van de WIJC en een skeelerabonnement hebben. Voor een uitgebreid overzicht van alle tarieven zie onze detailpagina over lidmaatschap- en trainingskosten

Voor toegang tot de skeelerbaan om vrij te skeeleren heb je een toegangspas nodig
Voor deze pas moet je een borg van € 10,= betalen. Dit geld krijg je terug als je de pas in goede staat weer inlevert. Als je vorig seizoen al een toegangspas hebt gekregen, dan moet je dit dit seizoen weer gebruiken. Voor het maken van een afspraak om een toegangspas op te halen kan een mail worden gestuurd naar skeelerbaan@wijc.nl

Meer informatie over skeeleren op de WIJC-baan is te verkrijgen via het e-mailadres skeelerbaan@wijc.nl