Ga naar de inhoud

Landijsbaan

Het terrein van de landijsbaan is in eerste instantie bedoeld om het onder water te zetten zodra de vorst in het land is. Sinds jaar en dag proberen wij alle schaatsliefhebbers ijs te bieden. Zolang moeder natuur het wil. De klassieke manier is hierbij het volledige terrein onder te laten lopen en de vorst haar werk te laten doen. Maar met de aanleg van onze skeelerbaan helpen wij moeder natuur steeds vaker een extra handje. Onze 1-nacht-ijs ploeg spuit dan water op op het asfalt wat al natuurijs na één nacht kan geven.

Lukt dit allemaal dan melden wij de openstelling van de ijsbaan op deze website, Facebook, Instagram en X.
Als de ijs- en weersomstandigheden het toelaten zijn de openingstijden: 10.00-17.00 uur en 19.00-22.00 uur. Op zondagavond is de baan gesloten.

Onderstaande video geeft een terugblik op de natuurijsperiode van december 2022. Toen onze 1-nacht-ijs ploeg er, met hulp van moeder natuur, in slaagde een prachtige ijsvloer te voorschijn te toveren.


Ook buiten het winterseizoen wordt het terrein gebruikt voor trainingen door en voor leden van de ijsclub, voor evenementen als de poldercrossloop (laatste in 2018), voor golf en voor allerlei bedrijfsevenementen, bedrijfsvoetbal, sportieve evenementen bij familiefeesten etc.

Trainen

In de zomermaanden wordt de landijsbaan op bepaalde avonden gebruikt door de trainingsgroep om te trainen, de conditie op peil te houden of de techniek verder aan te scherpen.

Clubhuis

Het clubhuis op de landijsbaan biedt de mogelijkheid voor een praatje, een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er toiletvoorzieningen.

Bedrijfsevenementen/Personeelsdagen

Als je iets sportiefs wilt organiseren voor personeel of relaties, dan biedt de WIJC faciliteiten op de landijsbaan en in het clubhuis waar je een toernooi, sport en spel of andere evenementen kunt organiseren. Neem voor nadere informatie contact op met het bestuur.